Kinderboeken met braille

Brailleschrift

Mensen die blind of slechtziend zijn hebben een eigen manier van lezen, namelijk door middel van brailleschrift. Zij voelen met hun vingertoppen over het papier en met verhoogde puntjes krijg je een letter, complete woorden en ook gewoon hele zinnen.

Om brailleschrift te vervaardigen zijn er twee verschillende technieken mogelijk, namelijk door het ponsen van gaatjes in het papier of zoals wij veelvuldig toepassen in kinderboeken door het aanbrengen van het reliëf met verhoogde spot- UV lak, kortweg ook wel braillelak genoemd.

Deze boeken zijn uitermate geschikt als lesmateriaal voor het leren lezen van brailleschrift. De boeken zijn rijk geïllustreerd en daardoor heel leuk voor kinderen met- en zonder een visuele beperking, het is immers altijd goed om te ervaren hoe blinden moeten lezen.

Wij drukken het boek allereerst full colour in offsetdruk en daarna wordt de drukvellen voorzien van braille op zowel de afbeeldingen als de braillepuntjes. Op deze manier kunnen visueel gehandicapten zich ook heel een goeie voorstelling maken van het uiterlijk van dingen die voor ons zo gewoon zijn. Denk maar eens aan dieren zoals apen, krokodillen of olifanten. met deze boeken leren ze ook op een speelse manier braille lezen. 

Palteam is een van de weinige bedrijven in Europa die deze combinatie van offset- en braille druktechniek toepassen in onderwijsboeken visitekaartjes of ander drukwerk bestemd voor visueel gehandicapte.

braille

Informeer gerust naar de uitgebreide mogelijkheden of een prijsaanvraag.

[unitegallery braille]