Boeken

Boeken drukt Palteam in offsetdruk of, bij kleine aantallen vervaardigen we ze in digitaal druk, dat is ook afhankelijk het aantal pagina’s, de drukkleur en de bindwijze. Hieronder een beknopte uitleg over de vier meest gebruikte bindwijze.

Gebruikte bindwijzes

Garenloos gebrocheerd

boek is de goedkoopste manier van inbinden, maar een nadeel van zo’n gelijmde rug is dat het boek niet opengeslagen blijft liggen en niet alle papiersoorten gebruikt kunnen worden. (deze bindwijze is veel gebruikt bij o.a. pocketboekjes en goedkope publicaties)

Genaaid gebonden

boek is duurzamer, het boekblok bestaat uit aan elkaar genaaide vouwvellen welke zijn voorzien van een harde band van 2 mm bordkarton. Deze harde kaft kan op diverse manieren worden bekleed, namelijk met b.v. linnen of (kunst)leer of het wordt overtrokken met bedrukt en gelamineerd papier. Een groot voordeel bij dit boek is dat hij mooi opgeslagen blijft liggen. (deze bindwijze is veel gebruikt bij naslagwerken zoals kookboeken en medische boeken)

Genaaid gebrocheerd

boek waarbij de gevouwen drukvellen met garen aan elkaar worden gehecht en worden voorzien van een kartonachtig omslag. Dit is dus een boek met garen in de rug en een slappe kaft. (deze bindwijze is veel gebruikt bij naslagwerken zoals een kookboek)

Wire-O

gebonden is een metalen spiraal met een nylon coating. U kunt kiezen uit diverse kleuren en diameters. De boeken zijn ideaal om een losbladige vellen met elkaar te verbinden, is voordelig bij kleine oplage en heeft als voordeel dat de pagina’s altijd mooi vlak blijven liggen. (deze bindwijze wordt vaak gebruikt bij agenda’s, kalenders, kookboeken en catalogi)
bindwijze


Informeer gerust naar de uitgebreide mogelijkheden of een prijsaanvraag.Gallery


[unitegallery boeken]