Kwaliteit en service

Al meer dan 100 jaar gespecialiseerd in het vak

Oneindig veel druk mogelijkheden
Op maat of voor grote/ kleine oplagen

Snelle service ook op locatie

In Amsterdam en e.o.

Drukkerij

100 jaar sterk in drukwerk!

Drukkerij Pal(team) heeft meer dan 100 jaar ervaring met drukwerk. In 1915 is boekdrukkerij Neije opgericht in de Lampongstraat te Amsterdam in 1974 hebben Pa, Adriaan & Lucas de Rooij de drukkerij overgenomen en de naam omgedoopt naar drukkerij Pal.
In die periode hebben we de eerste offset drukpers aangekocht, hiermee drukten we veel sneller en scherper dan in boekdruk en konden we grotere productie behalen en sluitend meerkleuren drukwerk maken. In 1999 zijn Drukkerij Pal en de drukkerij van Herman de Rooij, drukkerij Printteam samen gegaan en was de nieuwe handelsnaam Palteam het logische gevolg. In 2001 hebben wij onze eerste digitale drukpers aangeschaft voor het printen op hoge resolutie. Digitaal drukken doet qua afdrukkwaliteit niet onder voor offset en is voornamelijk geschikt voor de wat kleinere aantallen of afdrukken met wisselende bedrukking, denk aan personaliseren of binnenwerk boeken op volgorde uitdraaien. Sinds 2018 printen we vanaf de rol op een latex printer en kunnen we super grote formaten printen, we kunnen digitaal aangestuurd snij-plotten en ook textiel bedrukken. Kortom Palteam blijft zich ontwikkelen en naast drukken doen wij ook printen, stansen, beletteren en textiel bedrukken.

 

Naast alle druktechnieken hebben wij het voordeel van een eigen reclame studio voor opmaak en design van drukbestanden, maar ook voor het controleren en corrigeren van aangeleverde bestanden. Daarnaast hebben wij een Sign afdeling voor de belettering van winkels, voertuigen en andere reclame uitingen als verlichte banners voor op beurzen, muren en gevels. Op onze groot formaat printers maken we o.a. posters, spandoeken, roll-up banners, stickers en wall-art (behang).

 

Zoals je bij een gerespecteerd grafisch bedrijf mag verwachten, zijn wij aangesloten bij de overkoepelende grafische branche organisatie het Koninklijke Verbond voor de Grafische

De drukkerij

Drukkerij Palteam is hét Grafisch Centrum voor Amsterdam! Wij verzorgen drukwerk voor zowel het midden- en kleinbedrijf, als voor particulieren. Wij hebben een uitgebreide productielijn met veel drukpersen, waaronder vierkleuren persen voor full color drukwerk, twee kleuren persen voor schoon- en weerdruk in 1 papier doorgang . Ook hebben wij digitale drukpersen voor kleine oplages van bijvoorbeeld kaartjes, flyers, vouwfolders, enveloppen, brochures etc. Voor alle print- en drukopdrachten hebben wij de juiste productie methode in huis. Palteam print en drukt snel, goed en voordelig . Wij onderscheiden ons ook door het geven van gratis advies, wat uiteindelijk veel tijd en kosten kan besparen voor de klant.

Bel ons

020 – 495 04 35

Stuur ons een mail

drukkerij@palteam.nl

Laat een bericht achter

Contact formulier

Palteam maakt het wel!

Drukkerij Palteam maakt vaak speciaal drukwerk, dus niet alleen visitekaartjes, flyers, folders, brochures, posters en geboortekaartjes, maar wij zijn ook specialist in het maken van klein formaat doosjes voor bijvoorbeeld golfballetjes, USB stick en andere promotionele artikelen. Alles bedrukt natuurlijk zodat het effect van een cadeau weggeven veel groter wordt omdat uw logo en huisstijl op de doosjes gedrukt is. Naast dat wij ons specialiseren in druk- en printwerk, focussen wij ons ook op webdesign, digitale nieuwsbrieven, winkel- en autobelettering, Google Adwords campagnes, vlaggen, stickers, en lichtbakken.

Palteam heeft alles onder één dak; van het bedenken van een concept, via de DTO-studio naar de drukkerij en vervolgens naar de afwerking, “one door shopping”.

Milieu en MVO

Palteam is een Maatschappelijk Verantwoordelijke Onderneming. Dat wil zeggen dat wij bovenmatig aandacht voor het milieu en anderen sociale omstandigheden hebben. Palteam is een groot voorstander van een “groene footprint”. Dat ook aangeeft dat wij een duurzaam werkend bedrijf zijn met aandacht voor onze leefomgeving en onze maatschappelijke functie daarin. We gebruiken waar mogelijk papier met een FSC keurmerk, Tijdens het gehele druk en print proces geen chemicaliën zoals ontwikkelaar of fixeer en drukken wij voornamelijk met plantaardige inkten. Wij maken gebruiken van zogenaamd groene stroom en houden al ons afval strikt gescheiden. Dit om hiervan zoveel mogelijk opnieuw te kunnen gebruiken (recycling). Denk daarbij aan het scheiden van alle afval stromen, onbedrukt (wit) afvalpapier van het bedrukte afvalpapier. Ook de aluminium drukplaten worden apart aangeboden en zelfs de gebruikte poetsdoeken, worden gewassen voor hergebruik. Op deze manier zijn wij bewust bezig met het milieu en de toekomst.